PLAY! ; PLAY! Zine

Tvorac Sonica se pridružio kompaniji Square Enix

Nintendo ima Marija, Sony Crasha i SEGA čuvenog ježa Sonica.

Sonic je bio i ostao zaštitno lice kompanije SEGA, čak i kada je ista prestala da proizvodi konzole i fokusirala se na izdavaštvo. Teško je zamisliti istoriju Sege poslednje dve-tri decenije, a da pred očima nemamo legendarnog Sonica i njegovu družinu.

Čovek zaslužan za stvaranje Sonica zove se Juđi Naka (Yuji Naka) i bavi se dizajnom video igara već 35 godina. Njegovo ime stoji iza mnogih Seginih klasika kao što su Pantasy Star, Nights, Samba de Amig, Billy Hatcher i druge.

Segu je napustio 2006. godine, kada je osnovao svoj studio Prope i gde se mahom fokusirao na tržište mobilnih igara, od kojih se izdvaja naslov Real Ski Jump.

Danas pričamo o ovom tvorcu Sonica zato što je juče na njegovom Tviter profilu osvanula poruka u kojoj nas obaveštava da je postao zaposleni u čuvenom Square Enix, ali bez previše detalja o tome koja će biti njegova uloga tamo, niti na kom projektu radi.

Biće zanimljivo pratiti njegovo angažovanje u ovoj čuvenoj firmi i videti kakvi će plodovi niknuti iz ovog zanimljivog spoja.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!