Vesti

Tvorac Sonica se pridružio kompaniji Square Enix

Nintendo ima Marija, Sony Crasha i SEGA čuvenog ježa Sonica.

Sonic je bio i ostao zaštitno lice kompanije SEGA, čak i kada je ista prestala da proizvodi konzole i fokusirala se na izdavaštvo. Teško je zamisliti istoriju Sege poslednje dve-tri decenije, a da pred očima nemamo legendarnog Sonica i njegovu družinu.

Čovek zaslužan za stvaranje Sonica zove se Juđi Naka (Yuji Naka) i bavi se dizajnom video igara već 35 godina. Njegovo ime stoji iza mnogih Seginih klasika kao što su Pantasy Star, Nights, Samba de Amig, Billy Hatcher i druge.

Segu je napustio 2006. godine, kada je osnovao svoj studio Prope i gde se mahom fokusirao na tržište mobilnih igara, od kojih se izdvaja naslov Real Ski Jump.

Danas pričamo o ovom tvorcu Sonica zato što je juče na njegovom Tviter profilu osvanula poruka u kojoj nas obaveštava da je postao zaposleni u čuvenom Square Enix, ali bez previše detalja o tome koja će biti njegova uloga tamo, niti na kom projektu radi.

Biće zanimljivo pratiti njegovo angažovanje u ovoj čuvenoj firmi i videti kakvi će plodovi niknuti iz ovog zanimljivog spoja.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top