PC

Virtuelna ćaskaonica eksplodirala u popularnosti

VRChat predstavlja vrstu društvenog prostora koji igračima sa ili bez VR uređaja pruža razne aktivnosti, poput ćaskanja, igranja mini igara i druženja, i ujedno i igra koja je, sudeći prema podacima sa sajta SteamSpy,protekle dve nedelje stekla neverovatnih milion novih igrača, ukupno jedan i po milion, i to sve zahvaljujući jednom memeu.

Za ovaj meme su verovatno neki od vas već čuli, a to je Ugandan Knuckles, koji je postao popularan krajem prošle i početkom ove godine. Ugandan Knukcles je “unakažena” verzija karaktera iz Sonic serijala, čiji model, pored gomile drugih, igrači masovno preuzimaju kako bi ga koristili kao avatar u igri, onda konstantno ponavljaju frazu “do you know de way”, sa naglaskom karakterističnim za afričko područje.

Igrači se masovno okupljaju u “armiju” i započinju potragu za kraljicom koja će ih odvesti na pravi put, u zavisnosti od toga oni će početi da klikću ili da proizvode čudne zvuke, što možete pogledati u videu ispod.

Dok je nekima ovo zabavno, drugima je iritantno i smeta, ali jedno je sigurno VRChat svakim danom dobija sve veći broj igrača. To naravno znači i više posla za razvojni tim, koji se trudi da društveni prostor održi što korektnijim, tako što banuju svakog ko se služi pogrdnim jezikom, govorom mržnje, uvredama i drugim neprikladnim oblicima ponašanja prema ostalim korisnicima.

Biće zanimljivo pratit u kom će pravcu ići VRChat i kako će razvojni tim uspeti da se nosi sa iznenadnom ogromnom popularnošuću.

Najnovije vesti

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Pere Velimirovića 32
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top