PlayStation 4

Za praznike prodato čak 5.9 miliona PS4 konzola i 56 miliona igara za nju

Praznici su već dugo period kada prodaja raznih konzola, hardvera i video igara prosto cveta, i upravo tokom perioda koji je za nama(zar već?) je Soni ostvario i više nego odlične rezultate sa čak 5.9 miliona prodatih Playstation 4 uređaja.

Ova neverovatna suma je ukupan broj prodatih PS4 konzola dovela do 73,6 miliona.

Sonijev uspeh ne leži samo u izradi u dobre konzole već i u veoma jakoj podršci od strane gomile developera, čije su igre samo tokom praznične euforije prodate u čak 56 miliona kopija, a ukupno je prodato vrtoglavih 645 miliona igara.

Presednik Sonija, Džon Kodera, se povodom ovog uspeha zahvalio svima i najavio je još veću posvećenost nego ranije: “Duboko se zahvaljujem zajednici i partnerima na pomoći u dostizanju ovog cilja. Obećavamo vam još veću posvećenost u donošenju fantastičnog iskustva fanovima, sa ekskluzivnim igama i inovativnim mrežnim servisima”

Playstation Plus, pretplatnički servis koji svakog meseca nudi besplatne igre, je za praznike takođe zabeležio porast korisnika, čak 31,5 miliona njih, što znači da gotovo polovina ljudi koji poseduju PS4 plaćaju pretplatu.

Japanska kompanija u 2018. godini ima velika očekivanja od Playstation VR segmenta, zato što je već isplanirala da do kraja tekuće godine izda 130 naslova namenjenih virtuelnnoj realnosti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top