PLAY! ; PLAY! Zine

Assassin’s Creed: Origins krekovan 100 dana nakon izlaska

Nakon što su se pojavile prve krekovane verzije igara sa 4.8 verzijom ozloglašenog Denuvo softvera, bilo je samo pitanja vremena kada će duo Denuva i VMProtecta koji je čuvao Assassin’s Creed: Origins biti probijen.

“Krek” dolazi nakon tačno 100 dana od zvaničog izlaska igre, a za njega je zaslužna grupa hakera poznata kao CPY. Ovaj period zaštite je bio i više nego dovoljan za postizanje dobrih rezultata prodaje, ali su mnogi bili razočarani neverovatno lošim performansama igre, prouzrokovanih od strane duple zaštite.

Dolazak Denuvo 4.8 je dosta popravilo stanje za izdavače pošto igre više nisu bile krekovane već prvog dana. A i sa pojavom prve krekovane verzije, kompanija, koja je sada vlasništvo Irdeta, je već imala spreman odgovor u vidu 5.0 verzije, koja krasi sve novije igre.

Sada kada je Denuvio(+VMProtect) postao besmislen kod AC: Origins, ostaje samo da ga kompanija Ubisoft u potpunosti ukloni, što bi joj donelo blago povećanje prodaje, a nama bi pružilo odgovor da li je problem sa performansama stvarno povezan za DRM zaštitom.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!