Gadgets

Commodore 64 se vraća kao mini verzija

Commodore 64 ili od milošte “debeljko” je legendarni kućni računar predstavljen davnih 80-ih godina prošlog veka. Tokom dugog perioda Commodore 64 je prodat u preko 20 miliona primeraka, zbog čega i dan danas drži titulu najprodavanijeg PC-a svih vremena i stekao je posebno mesto u srcu nešto starijih gejmera.

Ove legende se prisećamo zato što nam nostalgičari iz Retro Games i Koch Media izdavaštva donose THEC64 MINI računar, upola manji od originala ali jednako verno kreiran.

Ovaj sistem poseduje još i dva USB priključka i džojstik, a pošto živimo u modernim vremenima, povezivanje sa TV-om se vrši preko HDMI priključka.

Slika na ekranu je formata 4:3, sa CRT filterom i “Pixel Perfect” grafikom.

Video igre ovde nisu problem pošto C64 Mini dolazi sa čak 64 ugrađenih igara kao što su Nebulus, Paradroid, Hawkeye Uridium i mnoge druge.

Mini konzola će se prodavati po ceni od 80 evra, a možemo je očekivati u narednom periodu
sajt.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top