PC

ESRB prikriva Loot Kutije iza novih regulacija

Američki Entertainment Software Rating Board(ESRB) je prošle godine izjavio kako loot kutije ne vidi kao kockanje, ali je, praćeno pobunom mnogih država, od strane ovog udruženja za kontrolu sadržaja uvedena i prva mera kako bi se znalo koja video igra poseduje mikrotransakcije i loot kutije.

Od sada će svaka igra u slučaju da nudi “kupovinu digitalnih dobara uključujući bonus nivoe, skinove, pakovanja sa predmetima, loot kutije, virtuelnu valutu, sezonsku propusnicu i nadogradnje(isključivanje reklama)” nositi oznaku “In-Game Purchases”, i to važi bilo da se kupuje u fizičkom ili digitalnom izdanju.

Ovo nije uopšte revolucionarno, pa s pravom uvodi sumnju u “čiste” namere ove komisije. Zato što ova praksa već duže vreme postoji kod mobilnih uređanja, poput Google Play prodavnice, gde pre svake kupovine izlazi obaveštenje o postojanju mikrotransakcija. Takođe, ovime se ne staje na put izdavačima da svoje igre prave na taj način da se mora ulagati dodatni novac, kao što je slučaj sa Star Wars: Battlefront 2. Takođe, ESRB još uvek ne prihvata loot kutije kao kockanje u video igrama tako da su slabe šanse da za igre sa njima vidimo kolike su zapravo šanse za dobijanje određenog predmeta, već je sve i dalje prepušteno volji izdavača.

ESRB je u svrhu edukacije potrošača i roditelja lansirao novi sajt, ParentalTools, sa svim potrebnim informacijama vezanim o potrošnji novca i vremena tokom igranja igara.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top