PC

Glasine: Dizni i Lukas žele da zamene EA kao ekskluzivnog Star Wars izdavača video igara?

Nije tajna da za oko dve godine prava na Star Wars igre, na koje Electronic Arts ima potpisano ekskluzivno pravo sa Diznijem (vlasnikom Lucasfilma i Star Wars franšize), nisu baš mogli da se pohvale sa uspešnim rezultatima do sada.

Prvi Battlefront je bio lep i zabavan, ali jednostavno je bio poprilično siromašan sadržajem i nije imao toliko toga da ponudi igračima da bi ih zadržao na duže staze.

Onda je došao Battlefront 2, koji je trebalo da ispravi sve ono što nije valjalo u prvom delu, ali je umesto toga ispao prava katastrofa zbog silnih skandala sa Loot kutijama i p2w (plati da pobediš) modelom koji je praktično doveo do revolucije i angažovanja državnih organa širom sveta na regulaciji Loot kutija u igrama.

U međuvremenu je ugašen i studio Visceral, koji je radio na novoj Star Wars igri, tako da sasvim razumemo zabrinutost Diznija da EA može da iznese StarWars franšizu na svojim leđima kako valja.

Prema pomenutim glasinama, Dizni se obratio “iza kulisa” izdavačima UbiSoft i Activision da vide da li oni mogu da ponude nešto bolje i uspešnije od onoga što je do sada nudio EA.

Ostaje nejasno kako bi Dizni raskinuo važeći ekskluzivni ugovor, ali imajući u vidu kako su se stvari razvile, ne bi nas čudilo da se nađe neka klauzola u ugovoru koja bi to omogućila.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top