PLAY! ; PLAY! Zine

GTA V samo u 2017. godini prodat u 15 miliona primeraka, ukupna cifra – 90 miliona

Rockstarov Grand Theft Auto V je svetlost dana prvi put ugledao 2013. godine za stariju generaciju konzola gde je momentalno stekao veliku popularnost, te je kasnije izrađen za PS4 i Xbox One i za PC, što je doprinelo još većoj eksploziji u prodaji.

Odlična priča i naporan rad na multiplejer komponenti sa gomilom sadržaja, su ovu igru ne samo održali u životu, već su doprineli tome da se ona i dalje masovno prodaje i nekoliko godina kasnije, i to bez spuštanja cene!

Najnovija rekordna cifra stiže nakon praznične sezone i ona iznosi 90 miliona prodatih primeraka, 5 miliona više u odnosu na novembar, a od čega je čak 15 miliona kopija prodato samo tokom 2017. godine, čime su prestignute mnoge novije igre.

GTA 5 je tokom decembra u Online komponenti dostigao rekordan broj igrača, kakav developeri nisu videli od samog izlaska igre. Izdavač Take-Two je izjavio kako je GTA Online sam doneo najviše novca od ponovnog ulaganja igrača, tj. mikrotransakcijama, u prethodnom kvartalu.

I više nego odlična prodaja predstavlja i dobru i lošu stvar po gejmere. Dobra je to što će se definitivno nastaviti sa podrškom i redovnim pumpanjem novog sadržaja, a ona loša je to što se time odlaže dolazak Grand Theft Auto 6.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!