PC

GTA V samo u 2017. godini prodat u 15 miliona primeraka, ukupna cifra – 90 miliona

Rockstarov Grand Theft Auto V je svetlost dana prvi put ugledao 2013. godine za stariju generaciju konzola gde je momentalno stekao veliku popularnost, te je kasnije izrađen za PS4 i Xbox One i za PC, što je doprinelo još većoj eksploziji u prodaji.

Odlična priča i naporan rad na multiplejer komponenti sa gomilom sadržaja, su ovu igru ne samo održali u životu, već su doprineli tome da se ona i dalje masovno prodaje i nekoliko godina kasnije, i to bez spuštanja cene!

Najnovija rekordna cifra stiže nakon praznične sezone i ona iznosi 90 miliona prodatih primeraka, 5 miliona više u odnosu na novembar, a od čega je čak 15 miliona kopija prodato samo tokom 2017. godine, čime su prestignute mnoge novije igre.

GTA 5 je tokom decembra u Online komponenti dostigao rekordan broj igrača, kakav developeri nisu videli od samog izlaska igre. Izdavač Take-Two je izjavio kako je GTA Online sam doneo najviše novca od ponovnog ulaganja igrača, tj. mikrotransakcijama, u prethodnom kvartalu.

I više nego odlična prodaja predstavlja i dobru i lošu stvar po gejmere. Dobra je to što će se definitivno nastaviti sa podrškom i redovnim pumpanjem novog sadržaja, a ona loša je to što se time odlaže dolazak Grand Theft Auto 6.

Najnovije vesti

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Pere Velimirovića 32
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top
%d bloggers like this: