Gadgets

Hakeri od Switcha napravili Tablet

Jedna od bojazni Nintendo fanova kada je bio predstavljen Switch jeste to da su ga mnogi mogli uporediti sa običnim tabletom, i u tom smislu se smatralo da će se mnogi kupci pitati šta će im još jedan tablet u kući, te da bi zbog toga prodaja patila.

Na sreću po fanove i Nintendo to se nije desilo, i Switch preti da ozbiljno obori sve rekordebar što se prodaje tiče.

Ipak, jedna stvar vezana za tablete se ipak desila – Switch je postao tablet! To je uspelo hakerskoj grupi koja se potpisuje fail0verflow, i koja je već neko vreme pokušavala da nađe način da hakuje izuzetno dobro zaštićene sisteme Switcha i na kraju im je i uspelo da pronađu propust koji će im pomoći da instaliraju sasvim funkcionalni Linux operativni sistem i same aplikacije na njemu, kao što možete videti ispod u tvitu.

Tvrde da za ovo nije potrebno “čipovati” konzolu i da je propust toliko problematičan da se trenutno ne može ni zakrpiti brzo, ali nisu otkrili detalje o čemu se tačno radi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top