Gadgets

Majneri kriptovaluta su u 2017. godini kupili 3 miliona grafičkih kartica

Iako je vrednost Bitcoina, ili bilo koje druge kriptovalute, izuzetno nestabilna, mnogi se hvataju u koštac sa tim rizikom u nadi da će zaraditi ogromnu sumu novca. Taj rizik se najviše isplatio prodavcima grafičkih kartica, pošto su u 2017. godini majneri kupili čak 3 miliona kartica ukupne vredonsti od 776 miliona dolara.

Ove podatke dobijamo od strane sajta Jon Peddie Research, koji se bavi istraživanjem i vođenjem statistike vezane za trendove u kompjuterskoj industiji. Doktor Džon Pedi je izjavio kako je uprkos velikim zahtevima za rudarenje kriptovaluta “gejming oduvek bio i ostaće glavni vodič prodaje GPU-a”.

Pomama za grafičkim karticama i dalje traje, ali predviđanja navode da će interesovanje početi da slabi. Dok sa druge stranje imamo predviđanja kompanije Nvidia da će njihova cena grafičkih kartica nastaviti da raste sve do trećeg kvartala 2018. godine. Ovo najviše šteti gejmerima, odnosno osobama koje grafičku kartu uzimaju za neku drugu potrebu, a ne za rudarenje, zbog toga je isto Nvidia nedavo preporučila prodavcima da karte prodaju gejmerima a ne majnerima.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top