PC

Manipulisao recenzijama pa mu Steam uklonio sve igre

Tržište video igara je postalo gotovo prezasićeno što znatno otežava proboj manjih i novijih developera, zbog čega oni pribegavaju nekim merama koje su protiv pravila industrije i štete svima.

Jedan od njih je i studio baziran na Malti, Insel Games, za kojeg je najpopularnija platforma za distribuciju igara, Steam, otkrila kako je manipulisao recenzijama i davao pozitivne ocene svojim naslovima sa ciljem poboljšanja prodaje. Zbog očiglednog kršenja polise, Valve je automatski prekinuo saradnju sa Insel Games i uklonio sve njegove igre sa Steama.

Sve je počelo na Redditu gde jedan korisnik okačio fotografiju mejla kojeg je direktor studija prosledio svim zaposlenima. U mejlu je navedeno kako igre, među kojima je i Wild Busters, nisu ispunile očekivane rezultate i da prodaja ide jako slabo. Zbog toga je od svih zaposlenih zatraženo da kupe igru na Steamu i pokažu račun o kupovini i potom napišu pozitivnu recenziju na Steamu, inače bi isti mogli ostati bez posla zbog slabih rezultata na tržištu.

klik za uvećanje

Sve igre studija – Wild Buster, Guardians of Ember, World of Fishing i Trinium Wars – više nije moguće kupiti putem Steama ali su one ostale u vlasništvu korisnika koji iz već poseduju, a njih je još uvek moguće kupiti sa zvaničnog sajta i Humblea i aktivirati ih na Steamu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top