PLAY! ; PLAY! Zine

Metro Exodus je znatno veći od prethodnika ali svet nije u potpunosti otvoren

Jedna od najiščekivanijih igara ove godine je i Metro Exodus, koja kao najnoviji dodatak u popularnom serijalu dolazi sa brojnim novinama za koje saznajemo preko kolega iz GameInformera.

Metro Exodus će biti znatno veći od prethodnika ali to ne znači da je svet u potpunosti otvoren, već je sastavljen od nekoliko većih sandbox nivoa u kojima će se izvršavati glavne, kao i sporedne misije. Studio 4A je izneo da su ti nivoi veličine do 2 kilometra kvadratna, dok je največi u Metro: Last Light bio 200×100 metara.

Kao što su nam trejleri već pokazali napuštaju se mračni tuneli i avantura prelazi u divljinu ruske tundre, što donosi mnoga poboljšanja u borbenom sistemu sa dodavanjem takedown poteza koji mogu biti smrtonosni ili ne. Nadogradnja oružja je izmenjena, a sada više nije potrebno preterano brinuti o municiji, pošto će ona biti rasuta po nivoima u vidu kutija.

Radnje Egzodusa će trajati čitavu godinu, za razliku od ostalih igara gde su se događaji odigrali za svega nekoliko dana, tako da ćemo kroz progresiju surovi krajolik videti kroz sva godišnja doba.

Videćemo kako će se Metro Exodus pokazati sa svim ovim novinama kada izađe na jesen za PC, PS4 i Xbox One, a ispod vas očekuje set novih fotografija iz igre.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!