PC

Od cara do prosjaka – H1Z1 izgubio 90% igrača

Godina iza nas je svakako bila godina Battle Royal žanra, i u to nema sumnje.

Kada pogledamo uspehe kakve nižu PUBG i Fortnite, koje zajedno imaju zaista neverovatne brojke igrača, gledanosti i generalne popularnosti, onda nema sumnje da je trenutno Battle Royal “glavna” priča u industriji, koju svi pokušavaju da ulove i kopiraju.

Ipak, verovatno najveća žrtva ove popularnosti nisu drugi žanrovi, već doskorašnji vladar na ovom polju, H1Z1. Igra je u 2017. ušla kao ubedljvo najpopularnija BR igra i redovno među top 10 najgledanijih igara na Twitchu. Tokom 2016. godine bila je toliko popularna da su i najveća imena esporta krenula da prave svoje timove u H1Z1, poput Echo Fox, Cloud9, Counter-Logic Gaming, Luminosity Gaming ili Rogue.

Ipak, onda je došla pomenuta “smena generacija” i PUBG je prosto pojeo ovo tržište. Od marta na ovamo PUBG je dospeo na drugo mesto po gledanosti na Twitchu (u januaru ga je prestigao Fortnite na drugom mestu), i svakog dana od marta 2017. ima minimum 1,2 miliona gledanih sati.

Sa druge strane, H1Z1 sada ima zaista mizerne brojke, pogotovo u poređenju sa PUBG, kao što možete videti na grafiknu ispod. Ovih dana se ne nalazi ni u Top 50 po gledanosti na Twitchu.

Juna prošle godine, broj aktivnih igrača bio je oko 87 0000 dnevno, dok danas na Steamu broj aktivnih igrača ne prelazi 8,5 hiljada, što je pad od preko 90% populacije igrača.

Problem za Daybreak Games, kreatore igre, posebno je veliki pošto trenutno planiraju njihovu veliku esport ligu H1Z1 Pro League, jer sa ovim brojkama već vidimo da se projektu ne piše dobro.

Grafikon je vlasništvo Esport Observera

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top