PLAY! ; PLAY! Zine

THQ Nordic kupio Koch Media i Deep Silver, vlasnike Metro serijala

Kompanija THQ Nordic je sa ciljem da proširi svoj već bogati asortiman igara u svoje redove dovela kompaniju Koch Media i samim tim i kretore serijala Metro, Saints Row i Dead Island – Deep Silver.

Za kupovinu THQ nije izdvojio nimalo naivnu količinu novca, već čitavih 120 miliona evra. Ali je ipak i ova cena nešto niža u odnosu na onu koja je mogla biti, zato što je upravo Deep Silver imao jako tešku godinu, zbog jako slabih rezultata pruženih od strane igara Homefront: The Revolution i Agent of Mayhem, koji su doveli i do otpuštanja.

THQ Nordic je već uposlio novoprisvojene kompanije, tako što je rad na dve, za sada nenajavljene, AAA igre preneo na Deep Silver i njegove developere.

“Koch Media ima dugu istoriju profitabilnosti i pored gubitaka zbog slabije uspešnih igara. THQ Nordic je ubeđen da će razvojni studiji Deep Silvera kao deo THQ Nordica uspešno doneti najmanje 4 AAA naslova uključujući Metro Exodus, sledeći naslov studija Volition, kao i sledeću igru Dambuster studija, zajedno sa drugim projektima”, izjavio je direktor kompanije THQ Nordic – Lars Vindžfors.

U kuhinji THQ Nordica se za ovu godinu krčkaju dobre igre u vidu trećeg dela serijala Darksiders i Biomutant.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!