Vesti

THQ Nordic kupio Koch Media i Deep Silver, vlasnike Metro serijala

Kompanija THQ Nordic je sa ciljem da proširi svoj već bogati asortiman igara u svoje redove dovela kompaniju Koch Media i samim tim i kretore serijala Metro, Saints Row i Dead Island – Deep Silver.

Za kupovinu THQ nije izdvojio nimalo naivnu količinu novca, već čitavih 120 miliona evra. Ali je ipak i ova cena nešto niža u odnosu na onu koja je mogla biti, zato što je upravo Deep Silver imao jako tešku godinu, zbog jako slabih rezultata pruženih od strane igara Homefront: The Revolution i Agent of Mayhem, koji su doveli i do otpuštanja.

THQ Nordic je već uposlio novoprisvojene kompanije, tako što je rad na dve, za sada nenajavljene, AAA igre preneo na Deep Silver i njegove developere.

“Koch Media ima dugu istoriju profitabilnosti i pored gubitaka zbog slabije uspešnih igara. THQ Nordic je ubeđen da će razvojni studiji Deep Silvera kao deo THQ Nordica uspešno doneti najmanje 4 AAA naslova uključujući Metro Exodus, sledeći naslov studija Volition, kao i sledeću igru Dambuster studija, zajedno sa drugim projektima”, izjavio je direktor kompanije THQ Nordic – Lars Vindžfors.

U kuhinji THQ Nordica se za ovu godinu krčkaju dobre igre u vidu trećeg dela serijala Darksiders i Biomutant.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top