Nintendo Switch

Top igre u februaru

Ovaj tekst je originalno izašao u februarskom 112. broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Januar je definitivno najstresniji mesec za svačiji novčanik , a za gejmere isto važi i u februaru pošto nas očekuje dosta kvalitetnih naslova. Za vas smo pripremili listu šta sve pristiže i drugom mesecu u godini, gde fali Far Cry 5, koji je odložen za 27. mart.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age – PC – 1. februar

Kultni klasik nakon više od decenije postojanja dolazi na PC i to kao punokrvni remaster. Square Enix je za osveženu verziju izradio nove i poboljšane gejmplej mehanike, sa podrškom za ultra široke monitore i 60 sličica u sekundi. Priča prati mladog čoveka u borbi za slobodu i palo kraljevstvo Dalmasca. I stari i novi igrači mogu uskočiti i uživati u svim novinama.

EA Sports UFC 3 – PS4, Xbox One – 2. februar

Electronic Arts nam donosi i treću po redu tabačinu iz ranga mešovitih borilačkih veština sa čak 5000 novih i realističnih animacija i mogućnošću izgradnje tima iz snova sa svim popularnim borcima. Pored multiplejera, postoji i G.O.A.T. mod građenja karijere gde svaka je svaka odluka bitna za put do vrha. Problem koji se javlja kod UFC 3 je to što EA forsira primenu mikrotransakcija, što je razočaralo igrače u ranijim testiranjima, a pitanje je da li će se nešto promeniti.

Shadow of the Colossus – PS4 – 6. februar

Remastere starih klasika sve češće viđamo, a jedan od njih je i Shadow of the Colossus koji dolazi od strane studija Bluepoint Games. Za potrebe “novog” izdanja sve animacije su izrađene ponovo iz temelja dok su stare poslužile kao šablon, a dodati su još neki napredniji elementi, poput reagovanja trave na vetar i novog sistema fizike što igru čini još lepšom. U pogledu priče nema izmena tako da igrači ponovo mogu iskusiti avanture mladog dečaka u zabranjenoj zemlji.

Civilisation VI: Rise and Fall – PC – 8. februar

Šesto izdanje Civilizacije će postati još bolje sa dolaskom ove velike ekspanzije, koja donosi zanimljivi Grand Ages sistem, zbog kojeg se vladavina može uzdići ili propasti u ključnim istorijskim trenucima. Od novina, tu su 8 novih civilizacija i čak 9 lidera novih lidera, dok sistem za vanredne sistuaciju obaveštava igrača o velikom napretku supranika ili upotrebi nuklearnog oružja. Sa ovom ekspanzijom nas definitivno očekuje niz noći bez sna.

Descenders – PC – 9. februar

Odavno nismo videli dobru igru o biciklizmu, ali je Descendenders na dobrom putu da to ispravi. Ova igra ne pokušava da rekreira velike događaje, poput Tour de France, već se bavi ekstremnim biciklizmom i visokim dozama adrenalina. Svaka staza je nasumice generisana tako da svaki spust i skok neće biti isti, a postignuti rezultati zavise od rizika koji ste spremni da preduzmete, i sve to uz odličnu muzičku podlogu za okretanje pedala.

Dynasty Warriors 9 – PC, PS4, Xbox One – 13. februar

Dynasty Warriors 9 dolazi, iako prvobitno planiran kao PS ekskluziva, i na XOne i PC. Ali to nije jedina novina, pošto će se sada, po prvi put u serijalu, gejmplej odvijati na ogromnoj mapi drevne Kine, sa prelepom grafikom, smenjivim dan-noć ciklusom i dinamičnim vremenom. Pred igračima je prilika da sa ogromnim rosterom heroja misije prelaze na koji god način žele, bilo stealth pristupom ili otvorenim ratovanjem.

Kingdom Come: Deliverance – PC, PS4, Xbox One – 13. februar

Dugo očekivani srednjevekovni RPG nam stiže nakon i više nego uspešne Kickstarter kampanje, koja je developerima iz Warhorse studija omogućila da detaljno istraže brojne istorijske gradove kako bi nam pružili što realističnije iskustvo bojeva u otvoreni svet sa dubokom pričom i bogatim gejmplej elementima. Podatak koji vraća osmeh na lice je to da nema mikrotransakcija i ostalih gluposti, a čuvanje igre(save game) ćete obavljati ispijanjem piva.

Fe – PC, PS4, Xbox One, Switch – 16. februar

Predivna avantura u low poly stilu i prostog imena stiže od strane studija Zonik, gde ćemo imati prilike da kao malena životinja spasavamo brojna stvorenja od mračnih sila. Uz prosti dizajn dolaze i veoma proste kontrole sa ciljem da igrači sami eksperimentišu. Karakter će moći da se povezuje sa ostalim životinjama i tako preuzme njihove sposobnosti ili ih kontroliše.

Bayonetta 1 + 2 – Nintendo Switch – 16. februar

Prva dva nastavka kultne Bayonette stižu na Nintendovu Switch konzolu zajedno sa interesantnim dodacima, poput amiibo podrške, kooperativnog igranja i mogućnosti snimanja gejmpleja. Bayonetta 1 i 2 ne dolazi na portabilnu konzolu sasvim sličajno, već zato što će trojka doći kao Switch ekskluziva.

Age of Empires: Definitive Edition – PC – 20. februar

Još jedno remaster izdanje dolazi ovog meseca u vidu Age of Empires: Definitive Edition pod pokroviteljstvom Microsoft Gamesa. Sve što smo iskusili u originalu je tu ali u Ultra HD teksturama, 4K rezolucijom, novom muzikom i raznim quality of life poboljšanjima.

Metal Gear Survive – PC, PS4, Xbox One – 20. februar

Nakon odlaska Hidea Kodžime, Konami nije klonuo duhom već je brže bolje razvio novu igru u vidu Metal Gear Survive. Ovde se igrači sukobljavaju sa hordama zombija, sami ili u co-op modu, sa akcentom na sakupljanje materijala i kraftovanje oružja i zamki. Igra gotovo da pruža neko osveženje u vidu gejmpleja, a dodatnu zabrinutost na lica fanova donosi i to što će igra posedovati mikrotransakcije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top