PLAY! ; PLAY! Zine

Bivši producent Halo igara predstavio Scavengers – postapokaliptičnu pucačinu

Prva igra na kojoj producent Halo igara, Džoš Holms, radi u svom studiju Midwinter Entertainment jeste postapokaliptična pucačina – Scavengers.

Izvršni producent popularnih Halo igara, Džoš Holms, je imao velike planove za pomenuti serijal dok je radio pod okriljem Majkrosofta, poput podizanja Warzone moda, koji smo imali prilike da vidimo u Halo 5, na viši nivo sa brojnim gejmplej elementima, ali to zbog ograničenosti hardvera Xbox konzola tada nije bilo moguće.

Međutim, te ideje su kod producenta ostale do danas i on u svom novom studiju Midwinter Entertainment, koji okuplja veterane industrije, radi na potpuno novoj igri koja će biti izrađena po uzoru na Warzone mod. Ona nosi naziv Scavengers.

Scavengers je multiplejer “co-opetition” pucačina, što znači da ce se više timova sa igračima međusobno sukobljavati, dok se u isto vreme bore protiv moćnih AI neprijatelja kako bi ispunili određeni cilj. Igra će biti smešena u budućnosti, na Zemlji u ledenom dobu i opasnim, mutiranim, životinjama.

U trejleru predstavljanja možemo videti kako izgleda koceptna umetnost, a i sami developeri govore malo o tome kako je dobro raditi u studiju sa oko 20 članova koji se međusobno poznaju.

Još je otkriveno da će igra biti izrađena na SpatialOS platformi, koja omogućava izradu ogromnih svetova i simulacija u video igrama, a sam osnivač platforme, kompanija Improbable, podržava razvoj Scavengersa. Igre koje još koriste SpatialOS su prošlogodišnji Worlds Adrift i Mavericks: Proving Grounds, battle royale igra koja će smeštati čak 400 igrača na ogromnoj mapi.

Za Scavengers trenutno nema više dostupnih detalja, nema ni planiranih platformi kao ni očekivanog datuma izlaska.

Uživajte u fantastičnim konceptima igre:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!