PLAY! ; PLAY! Zine

Fortnite: Battle Royale stiže i na mobilne uređaje

Fortnite: Battle Royale je od pojavljivanja u septembru prošle godine išao samo uzlaznom putanjom i privlačio je veliku pažnju igrača zato što je bio drugačiji od ostalih Battle Royal igara, sa arkadnim gejmplejom dok su ostali više bili okrenuti ka realizmu.

Fortnite je od početka 2018. godine uspeo da prestigne PUBG po broju igrača u jednom trenutku postavivši novi rekord – 3.4 miliona – a nedavno je postao i najgledanija igra na Twitch platformi čime je prestignut i League of Legends.

Ali Epic Games ne staje tu već nastavlja da raste i da se širi na druge platforme, i u tom duhu je sada Fortnite: Battle Royale najavljen za mobilne uređaje.

Fortnite: Battle Royale će se prvo pojaviti za iOS uređaje, dok će verzija igre za Android doći u narednim mesecima. Igrači željni da igraju Battle Royale na iOS uređajima se mogu prijaviti za Inivite događaj od ponedeljka, 12. marta. Od zahteva je navedeno da je potrebno imati iPhone 6S/SE pa nagore, iPad Mini, iPad Pro, iPad Air 2 i drugi.

Zanimljivo je da nije u pitanju port igre ili neka druga verzija, već je to potpuno isti Fortnite koji već igramo na PC-u i konzolama, tako da nas očekuje ista mapa isti gejmplej, po sto igrača u meču.

Zajedno sa najavom igre za mobilne uređaje, objavljeno je da će biti omogućen cross-play između Playstation 4, PC, Mac i iOS uređaja, što je odlična stvar za sve igrače, ali je čudno što se ne pominje Xbox One.

Na osnovu ovoga uskoro možemo očekivati i Fortnite za Nintendo Switch konzolu.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!