PC

Glavni pisac KotOR-a i Mass Effect više na radi u BioWareu

Dru Karpišan, jedan od najiskusnijih pisaca u BioWare, koji je bio krovno odgovaran za priču i svet u Knight of the Old Republic i Mass Effect, po drugi put je napustio BioWare prošle nedelje.

Kako je napisao u svom detaljnom blogu, ne postoji nikakva zla krv niti problem u njegovom odnosu sa BioWareom, već je prosto osetio da je vreme da krene dalje. Kako kaže, postoji puno projekata sa strane na kojima želi da radi i da posveti više vremena, a to mu do sada nije bilo moguće zbog obaveza u matičnom sutdiju, ali i ponekad sukoba interesa u odnosu na ono što radi u BioWareu i za EA.

Trenutno radi na još nenajavljenoj noveli i graičkoj noveli (stripu),  a osim toga, pridružio se i FoxNetGamesu (odnosno ćerki studiu Fogbank Entertainment), koji je odnedavno počeo da radi na nekoliko velikih gejming projekata, među kojima je i nova Alien igra, tako da se već radujemo na pomisao da nam ovaj iskusni pisac piše scenario za novu Alien igru.

Što se tiče BioWare fanova, ovo verovatno predstavlja još jedno razočarenje i korak dalje od udaljavanja onog BioWare koji su svi voleli, i sa razlogom raste bojazan kada je u pitanju Anthem, ali je dobar deo pisanja za Anthem do sada već verovatno završen, tako da je moguće da je Dru otišao iz firme kada je završio sa tim poslom.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top