PC

Domaći 3Lateral pokazao neverovatne mogućnosti nove facijalne animacije u igrama

Ovih dana se u San Francisku održavala tradicionalna konferencija developera video-igara, najveća konvencija takve vrste u svetu, gde developeri i kompanije iz raznih oblasti gejminga razmenjuju ideje, iskustva i prikazuju svoje nove projekte.

Glumac Endi Serkis, koji je najpoznatiji po svojoj ulozi čuvenog Goluma u Gospodaru Prstenova i koji je generalno specijalizovan za oživljavanje kompjuterski generisanih likova, prikazao je neverovatne nove domete facijalne animacije koji su sada mogući u okviru ovog popularnog pogona.

Za nas je posebno lepa vest to što je ovo rađeno u saradnji sa tehnologijom mapiranja lica koju je razvio naš poznati studio iz Novog Sada, 3Lateral, koji se već od ranije proslavio svojom tehnologijom kroz igru Hellblade: Senua’s Sacrifice, gde su sve facijalne ekspresije glavne junakinje, odnosno njenje glumice, mapirane upravo u Novom Sadu.

Na videu sa jedne strane vidimo 3D lik Endi Serkisa, a sa druge lik kome daje glas, i zaista ovoliku količinu detalja facijalne mimike do sada nismo videli u nekoj video-igri i biće zanimljivo videti na kakve će kreativne načine developeri ovo uspeti da iskoriste. Naravno, ovakva tehnologija zahteva i jake mašine, ali i jako puno vremena i novca za implementiranje u igru, jer je u pitanju skup i detaljan proces pravljenja svih sitnih i pojedinačnih animacija koje lice pravi.

Zasita je neverovatno da ovako detaljne facijalne animacije vidimo samo godinu dana nakon AAA fijaska sa animacijama u Mass Effect Andromeda.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top