Mobile

Originalni PUBG stigao na mobilne uređaje

Epic Games je svoj Fortnite: Battle Royale doveo samo na iOS uređaje i to kroz Invite Event, što znači da samo pozvani igrači mogu pristupiti igri, a sada sa u borbu za kralja Battle Royal žanra na tržištu mobilnih uređaja uključio i Tencent koji je PUBG načinio dostupnim na iOS i Android uređajima, i to bez ikakve naknade(besplatno).

Znači, u pitanju je pravi licencirani PUBG Mobile, a ne one kopije koje je verovatno većina probala da zaigra. Igra predstavlja port PC verzije, na kojem je radio studio Lightspeed & Quantum, takođe izrađen u Unreal 4 endžinu sa svim karakterisikama koje viđamo na PC-u.

Pošto je igra dostupna i kod nas, instalirali smo je i odigrali smo par partija, iz čega zaključujemo da igra radi izuzetno dobro na Androidu sa dobro raspoređenim kontrolama na ekranu i ne manjka uopše u odnosu na “jače” verzije. Fajlovi igre zauzimaju oko 700 MB, a u ponudi imate i grafička podešavanja – Low, Medium i High – u zavisnosti od toga koliko je jak vaš mobilni uređaj i moramo priznati da je optimizacija odlična zato što nismo naišli na probleme sa performansama tokom igranja.

“Veoma smo uzbuđeni lansiranjem PUBG Mobile na iOS i Android uređaje na internacionalno tržište. Naporno radimo na kreiranju autentičnog PUBG iskustva na mobilnim uređajima koji će voleti i stari i novi igrači. Dosta truda je otišlo na izradu kontrola i optimizaciju.” izjavio je Čen Džeri, jedan od čelnika kompanije Tencent.

Da li ćete se i vi pridružiti ovom fenomenu na mobilnim uređajima?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top