PC

Overwatch PTR – Buffovi za Mei i Reapera, nerfovani D.Va i Zenyatta

PTR server za Overwatch je dobio novi zanimljivi update. Kao što naslov kaže, nekoliko heroja je dobilo buffove i nerfove na testiranje, a pored toga imamo i povratak jedne stare opcije u novom ruhu.

Mei je dobila buff na svoju primarnu paljbu, Endotermic Blaster, čiji mlaz sada može da prolazi kroz protivnike, zahvatajući ih sve – slično Moirinom lečenju. To znači da neprijatelju grupisani zajedno mogu istovremeno da budu usporeni ili smrznuti i predstavlja veoma veliki CC buff za Mei. Zatim, Reaper je dobio nekoliko buffova. Pre svega, sada može da prekine kanalisanje svog Wraith Walka, a pored toga mu je brzina kretanja tokom kanalisanja povećana sa 25% na 50%. Uz to, nakon završetka ultija, Death Blossoma, Reaperovo oružje ima dopunjenu municiju. I na kraju, povećana mu je brzina teleportacije pomoću Shadow Stepa. Sve ovo čini Reapera mnogo opasnijim duelistom (kao da do sada nije bio dovoljno smrtonosan) i daje dozu kontrole koja mu je bila preko potrebna kako bi ga učinila herojem sa nešto višim plafonom veštine. Prema rečima developera, oba heroja su dobila ova dva predloga buffova kao pripremu za moguću prevalentnost tenkovske mete koju predviđaju, mada u zajednici postoje rezervacije prema takvim mogućnostima.

Sa druge strane, dvoje heroja koji se u višim nivoima igre smatraju za prejake su dobili male nerfove kako bi ih poravnali sa drugima u svojoj klasi. D.Va može da uradi skoro sve sa time koliko je njen kit raznovrstan, pa su developeri odlučili da joj smanje spalsh štetu Micro-Missiles-a sa 6 na 4, dok direktna šteta ostaje ista. To znači da D.Va mora da bude preciznija sa svojim raketicama kako bi nanosila istu štetu kao i do sada, dok je okolno rasprskavanje daleko manje efikasno. Zenyatta je takođe dobio manjiu nerf u tome što je brzina ispaljivanja njegove alternativne paljbe (desnog klika) smanjena za 15%. Da objasnimo, to se odnosi na brzinu kojom Zen ispaljuje uzastopne kugle. Ovaj nerf ima najveće implikacije pri gađanju na velike daljine, jer zahteva još veću kontrolu trackovanja kao bi pogodio mete.

Još jedna manja promena su transparencije animacija Moirinih abilityja, pogotovo kada se nalazi blizu igrača, što je ranije pravilo priličnu gužvu na ekranu, a sada bi trebalo da dozvoli bolju jasnoću ako vam je Moira preblizu i rapsaljuje iz svih cilinadara.

Još jedan važan dodatak je “Avoid as Teammate” opcija. Ovo deluje kao povratak stare opcije “Avoid Player” koja je ukinuta nakon ogromne količine zloupotreba kako bi se izbegavali vešti igrači. Ovako, ova opcija vam omogućava da označite igrača sa kojim više ne želite da se nađete u timu, a postoji mogućnost da se on nađe u igri protiv vas. Za sada postoje neki limiti na ovu opciju koje Blizzard testira: možete imati samo 2 igrača ovako zabelčežena odjednom i ovakvo izbegavanje traje maksimalno 7 dana, kada igrač biva skinut sa liste kako bi se otvorilo mesto za nekog drugog. Developeri su rekli da još uvek testiraju ove brojke i da ne moraju biti konačne. Još jedna izmena u sličnom fahu je i ukidanje Report opcije “Poor Teamwork” jer se očekuje korišćenje “Avoida” umesto nje, kao i preimenovanje Report opcije “Griefing” u “Gameplay Sabotage”.

Naravno, tu je još nekoliko manjih popravki bagova, kao i najvažnija promena za sve Mercy mainove – kada ultuje ponovo kaže “Heroes never die!”.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top