PLAY! ; PLAY! Zine

Pogledajte redak snimak iz otkazanog nastavka originalne Prey igre

Danas kada u svetu video-igara kažemo Prey, mnogi prirodno pomisle na reboot franšize s proleća prošle godine, kada su nam Bethseda i Arkane Studios doneli novi Prey, a ne na onaj čuveni originalni Prey iz 2006.

Ruku na srce, taj Prey iz 2017. godine je jedno sjajno narativno SF horor iskustvo, i u potpunosti smo uživali igrajući igru, o čemu možete više pročitati u recenziji kolege Vladimira.

Ipak, taj Prey iz 2017. godine, osim žanra i tematike vanzemaljaca, malo čega drugog zajedničnog ima sa originalnom igrom Prey iz 2006. godine, i nekima je to svakako zasmetalo, jer su želeli nastavak ove sjajne igre iz 2006. godine, koja prati indijanca Tomija i njegovu borbu sa vanzemaljcima koji su kidnapovali njegovu devojku i dedu.

Malo je poznato da je razvojni tim Human Head Studios, koji je i napravio originalni Prey, radio jako dugo i na nastavku ove igre, i taj rad je otišao u podmaklu fazu pre nego što je igra otkazana iz različitih razloga.  S vremena na vreme na internetu vidimo slike iz ove otkazane igre, čisto da fanovima malo zagolicaju maštu, ali smo pre par dana po prvi put imali prilike da vidimo i samu akciju u igri, odnosno snimak konkretnog gejmpleja, koji je stigao direktno iz ljudi u Human Head Studios, a koji možete videti ispod.

Nažalost, kvalitet snimka nije baš najbolji, ali ono što vidimo na snimku izgleda veoma lepo čak i za današnje standarde, a akcija i animacije su tečne i deluju veoma primamljivo za igranje, baš kao i sama okruženja koja vidimo na snimku, tako da nam ovaj snimak predstavlja samo još jedan razlog više da žalimo što je igra otkazana, i što  nikada neće ugledati svetlost dana, ali verujemo da najviše žale developeri čiji je čitav trud i godine rada otišao u nepovrat.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!