Gadgets

Predstavljen SSD sa vrtoglavih 100TB prostora

Sa porastom veličine video igara, i bilo kog drugog medija, sve češće dolazimo u situaciju da je hard disku ispunjen sadržajem i da ne znamo šta da obrišemo kako bi napravili mesta za ešto drugo.

Kompanija Nimbus Data je tu da taj problem reši, sa svojim SSD-om, ExaDrive DC1000, koji donosi neverovatnih 100TB(terabajta) prostora. Ako se pitate koliko je 100TB, kompanija je iznela par primera. Na ovaj SSD staje 20 miliona pesama, 20,000 filmova HD kvaliteta ili 1000 igara koje zauzimaju po 100GB prostora.

Ovaj 3,5″ SSD koristi standardni SATA interfejs sa brzinom čitanja od 500MB u sekundi, ali je nažalost namenjen upotrebi u data centrima. Pored ogromnog kapaciteta, ova linija SSD-ova je optimizovana za što isplatiiji rad sa 85% nižim troškovima.

Iz Nimbusa nisu otkrili tačnu cenu ali SSD će se naplaćivvati po terabajtu, što znači da će cena biti i više desetina hiljada dolara.

Šta biste vi smestili na SSD ovog kapaciteta?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top