PC

Šta treba znati kada Brigitte debituje u Overwatchu?

Kao što već znamo, 20. marta uveče će na lajv servere stići patch sa kojim dolazi i heroj br. 27, Torbjornova ćerka, Brigitte. Brigitte neće biti dostupna u competitive modu sve do sledeće sezone, kako bi igrači imali vremena da je isprobaju i nauče gde i kako se igra. Ono što je važno imati na umu je da je Brigitte još jedan hibridni heroj koji nije koristan u sakoj situaciji i kompoziciji, te možete biti u prednosti sa malo predznanja koje smo stekli na PTR serverima.

Brigitte je hibrid između support i off-tank heroja i zbog svojih abilityja najbolje deluju u blizini svog tima, a najbolje se uklapa u “deathball” stil kompozicije, dakle grupe koje se kreću i deluju zajedno. Kao support se može upariti sa većinom drugih, mada najslabije funkcioniše za Zenyattom, jer zajedno nemaju dovoljnu količinu lečenja za kompletan tim. Slično je i sa Luciom, ali sa druge strane, sa njim ima izuzetno koristan speed boost, koji je sa njenim ultimatom čini jednim od najbržih likova u igri.

Zašto je važno da Brigitte bude u blizini svog tima? Prosto, jer njeno pasivno lečenje kroz melee udarce nema puno efekta ako tim nije oko nje (domet je 20 metara, duplo veći od Luciovog Crossfade-a). Isto tako, njeno sopstveno delovanje kao melee lika je ograničeno ako je ostatak ekipe ostavi samu. Moguće je igrati nešto raspušteniju kompoziciju, u kojoj je njena uloga da peeluje za dalekometne likove i drugog supporta, ali to znači da ona mora konstantno da se drži svoje zadnje linije, jer nema dovoljno mobilnosti da u datom trenutku stigne nazad da peeluje (kao što to može D.Va na primer). To može biti izuzetno efikasno da bi se zaustavio klasičan “dive” likova poput Winstona, Genjija i Tracer.

Kada su tenkovi u pitanju, Brigitte se najbolje uparuje sa svojim mentorom Reinhardtom, jer im je stil igre veoma sličan i ona može da mu čuva leđa i pruži pomoć, baš kao pravi štitonoša. Zarya je takođe dobar kandidat, pogotovo u kompoziciji sa pomenutim Reinom. U još statičnijim kompozicijama, Orisa je još jedan dobar parnjak, uz svog standardnog partnera u zločinu, Roadhoga. I zbog svoje trenutne relativno velike snage i učestalosti, moramo spomenuti i D.Va-u, koja nije preterano dobar par sa Brigitte, kao ni Winston – njihova vertikalna mobilnost ostavlja Brigitte daleko pozadi.

Ako se pak Brigitte nađe u protivničkom timu i zadaje vašem timu glavobolje, kako joj kontrirati? Tu je najsličnija sa likovima poput Doomfista, Reapera, Reinhardta i ostalih likova koji deluju na blizinu. Svi oni se kontriraju na jedan od tri moguća načina: Boljim manevrisanjem pomoću mobilnosti i vertikalnosti; Korišćenjem superiorne vatre sa daljine veće od njihovog polja delovanja; Većeg “bursta” štete pre nego što mogu da budu efektivni. Potpuno isto važi i za Brigitte. Njen štit ima “samo” 600 hp-a, tako da ga je mnogo lakše probiti nego neke druge štitove u igri. Iako joj Shield Bash daje malu dozu vertikalne mobilnosti pomoću klizanja preko rampi, ovo je u praksi nešto teže izvoditi, a uz to svaka visoka pozicija pruža jednostavnu prednost nad Brigitte u borbi. Efektivni domet njenog flaila je luk od samo 6 metara, što znači da prosto treba održavati razdaljinu veću od toga kako bi bili sigurni u duelu.

Šta sve ovo znači za Brigitte? Mislimo da će ona biti još jedan situacioni heroj kog birate na određenim mapama i sa određenim sinergijama na umu. Naravno, sigurno je da ona može biti efikasna i u potpuno rasparenim kompozicijama, jer svi znamo koliko partije Overwatcha mogu da budu nalik na Deathmatch više nego na organizovanu igru, ali nije na odmet imati na umu ove osnovne ideje. Naravno, kada bude dostupna daleko široj bazi igrača, sigurno će se iskristalisati mnogo novih i drugačijih strategija za nju i mi jedva čekamo da vidimo kakav će uticaj njen dolazak imati na igru.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top