Nintendo Switch

TOP igre u martu

Ovaj tekst je originalno izašao u martovskom broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Kao i u mesecima za nama, i u martu imamo veoma jaku postavku video igara, a kako bi vam olakšali potragu za sledećim dodatkom za ionako veliku kolekciju. Pred nama su nastavci kultnih franšiza, remaster izdanja omiljenih igara, ali i dugoočekivani indie hitovi.

0°N 0°W(ZERONORTHZEROWEST) 1. mart – PC

Indie avantura čudnog naziva vodi na neverovatno putovanje gde ništa nije onako kako izgleda a sve ima svoj smisao i svrhu. Minimalistički dizajn sa širokom paletom boja i odličnom muzikom nosi nelinearni gejmplej u velikom otvorenom svetu gde je sve dostupno. Napredovanje je u potpunosti randomizovano tako da svako putovanje nije poput prethodnog.

Final Fantasy XV6. mart – PC

Nakon velikog uspeha kao konzolna ekskluziva, Final Fantasy XV dolazi i na PC sa svim mogućim dodacima i poboljšanjima, i prethodno izdatim DLC sadržajem. Najbliži prijatelji su na misiji da povrate svoju domovinu od ogromnih čudovišta i neprijatelja. FFXV poseduje odlični borbeni sistem za sukobe na zemlji i u vazduhu, a predivni krajolici će svakog ostaviti bez daha.

Warhammer: Vermintide 28. mart – PC, Playstation 4, Xbox One

Najnovija igra smeštena u Warhammer univerzumu je smeštena u apokaliptični događaj poznat kao End Times. Za borbu protiv prgavih Skavena igračima na raspolaganju za igranje u prvom licu stoji pet heroja sa 15 različitih karijera i visokim nivoom kastomizacije, što omogućava definisanje sopstvenog stila igranja. U pohodu na horde neprijatelja ne morate biti usamljeni pošto vam se mogu pridružiti još tri igrača za ultimativno co-op iskustvo.

Pure Farming 201813. mart – PC, Playstation 4, Xbox One

Sa početkom prave ratarske sezone od kreatora igre Dying Light, studija Techland, nam stiže Pure Farming 2018 koji za razliku od drugih igara donosi niz različitih lokacija(SAD, Japan, Španija) i na svakoj će se obavljati određena vrsta poljoprivrede, od obrade zemlje do uzgajanja stoke, kao i rad u voćnjacima i proizvodnja „zelene“ energije. Pored standardne kampanje, postoji ukupno tri moda igranja sa mnoštvom licenciranih vozila.

Devil May Cry HD Collection13. mart – PC, Playstation 4, Xbox One

Dok željno čekamo objavu neke nove igre u DmC serijalu imaćemo prilike da uživamo u HD izdanju originalne trilogije koje je postojalo kao PS2 ekskluziva. Sada na sve tri velike platforme stiže osveženo izdanje sa grafičkim poboljšanjima, izmenama u gejmpleju i neizostavnu podršku za 4K i 60 sličica u sekindi.

Surviving Mars15. mart – PC, Playstation 4, Xbox One

Studio Paradox Interactive, poznati po Cities: Skylines, nam donose novu menadžersku simulaciju koja se odvija na Marsu. Tokom proces kolonizacije Marsa igrači će se susretati sa brojnim poteškoćama u stvaranju pogodnom mesta za život, pošto najveću opasnost predstavljaju meteori koji sa napredak mogu uništiti za tren oka.

Burnout Paradise16. mart – Playstation 4, Xbox One

Remastera je na sve strane, tako da i u ovom mesecu viđamo još jedan na listi. Paradise City će biti u osveženom izdanju za prelepim teskturama, tehničkim poboljšanjima, podrškom za 4K rezoluciju i igranje u 60 sličica u sekundi. Sa remasterom dolaze svi postojeći DLC paketi, potpuno besplatno i bez mikrotransakcija bilo kakve vrste.

Sea of Thieves20. mart – PC, Xbox One

Igra u kojoj se sve vrti oko ratnog plena a nema loot boxes sistem dolazi kao Majkrosoft ekskluziva. Pred igračima je ogroman svet sa brojnim tajnama za istraživanje, morskim nemanima(Kraken), napetim morskim bitkama u kojima je presudan timski rad. Sea of Thiesves je još igra u kojoj svako može igrati koga želi i time postati legenda uzburkanom mora ili prijateljski trgovac na obali.

Attack on Titan 220. mart – PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Kako bi se popunila praznina između druge i treće sezone, Koei Tecmo donosi drugu po redu Attack on Titan igru koja će, za razliku od prethodne, biti vernija anime seriju u pogledu priče ali i u grafičkom smislu. Još je najavljeno i poboljšanje u kretanju i upotrebi opreme, a već jezivi titani postaju još strašniji sa većim varijacijama u napadu.

A Way Out23. mart – PC, Playstation 4, Xbox One

A Way Out je kooperativna avanturistička igra sa tematikom bekstva iz zatvora(Prison Break serija) i biće dostupna iksljučivo za igranje u co-opu, lokalnom i onlajn, što je veoma hrabar potez od strane developera. Radnja se odvija dinamično, što znači da svaki igrač radi neku drugu radnju da drugoj lokaciji, a najbolje od svega je to što samo jedan igrač treba da kupi igru, dok drugi može da je igra besplatno, potrebno je samo da padne dogovor ko će da je kupi…

Far Cry 527. mart – PC, Playstation 4, Xbox One

Peta igra u originalnom serijalu Dalekog Plača dolazi kao šlag na tortu ovog meseca sa jednom veoma kontroverznom temom – religijski ekstremizam. Ovde imamo priliku da zakoračimo u digitalno rekreiranu Montanu kako bismo okrug Houp spasili od delovanja opasne sekte, na čelu sa antagonistom Džozefom Sidom. U našem pohodu nećemo biti sami, već imamo prilike da se udružimo sa drugim ljudima iz Otpora, a za pomoć možemo regrutovati i brojne divlje životinje, poput medveda i pume.

Agony30. mart – PC, Playstation 4, Xbox One

Nova igra studija Madmind, Agony, nas vodi u dubine pakla i smešta u ulogu mučene duše koja mora saznati kako je dospela do pakla i na svom putu će se susresti sa Crvenom Boginjom. U Paklu je najvažnije preživeti a to je moguće samo kontrolom drugih duša i demona koji besciljno lutaju ništavilom.

Koja je vaša igra meseca?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top