PLAY! ; PLAY! Zine

Tramp optužuje video igre za nasilje u školama

Nakon što se u školi na Floridi desio veliki zločin u kojem je stradalo 17 osoba mnogi prstom upiru u video igre za ovakva dešavanja, a to je pre svega učinio presednik Donald Trump, koji je rekao da igre i filmovi imaju veliki uticaj na psihu mladih ljudi i da se mora učiniti nešto povodom stvari koje gledaju.

“Moramo da učinimo nešto povodom onog što(mladi) vide i kako to vide, i tu spadaju video igre. Sve više čujem da nivo nasilja u igrama ima veoma loš uticaj na misli mladih ljudi.”

Povodom toga, za sledeću nedelju je zakazan sastanak sa predstavnicima gejming industrije kako bi se razgovaralo o tome šta oni mogu učiniti povodom smanjenja nasilja u svojim kreacijama. Predstavnici industrije će verovatno biti direktori svih većih kompanija koje imaju sedište u Sjedninjenim Američkim Državama.

Da li ove reči presednika SAD-a vode u dela protiv nasilja u video igrama i da li će sastanak sa predstavnicima industrije video igara postići nešto, ili se time samo sakupljaju politički poeni, videćemo u narednom periodu.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!