PLAY! ; PLAY! Zine

Mikrotransakcije će biti trajno uklonjene iz Shadow of War

Developeri iz studija Monolith su rešili da, 6 meseci otkako se Middle-Earth: Shadow of War, u potpunosti uklone mikrotransakcije iz igre, zato što su štetile iskustvu igrača.

Mikrotransakcije u ovoj igri, koje su bile jedna od većih kontroverzi u 2017. godini, su igračima dozvoljavale da uštede na vremenu tako što bi kupovali orkove u Marketu i automatski bi ih dodali u svoje redove, bez mnogo truda u igri.

Razvojni tim je shvatio da je to dosta uticalo na iskustvo i da su igrači zbog toga propuštali mnoge detalje priče, a zbog njih je i čuveni Nemesis sistem izgubio svrhu i ne pruža imerziju koja je obećana.

“Kako bismo povratili svrhu Nemesis sistema, trajno ćemo ukloniti Gold, War kutije i Market iz Shadow of War. Ovo znači da će opcija za kupovinu zlata pravim novcem i mogućnost prisvajanja orkova i War kutija biti uklonjena”, stoji u zvaničnoj objavi na sajtu.

Pored uklanjanja mikrotransakcija, sve igrače očekuje gomila besplatnih apdejtova koji će donositi novine u samoj kampanji, sa novim narativnim elementima i poboljšanim iskustvom. Takođe, igrače očekuje poboljšani Nemesis sistem, novi skinovi za igrače, dodatne sposobnosti protagonista i još puno toga.

Opcija kupovine zlata u igri će biti isključena 8. maja, a uklanjanje svih elemenata mikrotransakcija iz igre će se odigrati 17. jula, kako bi igrači imali vremena da potroše zlato koje već imaju, a za tad se očekuje i isporuka besplatnih apdejtova.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!