Nintendo 3DS

Norveški savet za zaštitu potrošača podnosi prijavu protiv Steam, Origin, Nintendo eShop i PlayStation Store

Fin Mirstad, direktor odseka za digitalne usluge u norveškom Savetu za zaštitu potrošča, kaže da su digitalni distributeri video-igara i previše izbegavali da shvate da i oni potpadaju pod zakone i regulacije Evropske unije, te je ova organizacija rešila da podnese prijavu protiv četiri najveća digitalna distributera – Steam, Origin, Nintendo eShop i PlayStation Store.

Ova odluka je donesena nakon studije i istraživanja sprovedenog u periodu decembar-januar, kada je zapaženo da veliki broj igrača, odnosno korisnika ovih usluga, nije u mogućnosti da otkaže svoje prednaručene igre, iz ovih ili onih razloga.

Mirstad kaže da ovo predstavlja ozbiljno kršenje norveških i evropskih regulacija o pravima potrošača, i da velike gejming kompanije moraju da shvate da nisu u zakonskom vakumu, već da ista pravila važe za sve, pa i za njih.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top