PLAY! ; PLAY! Zine

Od autora Blitzkrieg serijala stiže nam igra u kojoj vodite odred Partizana u drugom svetskom ratu!

Ljubitelji strategija verovatno se sećaju veoma solidnog serijala RTS igara iz prošlog veka, pod imenom Blitzkrieg.

Blitzkrieg 3 je izašao prošle godine, no njega bolje da zaboravimo, jer je bio pravo razočarenje, ali izgleda i zato što je dobar deo starog tima iz prošle decenije napustio studio.

E pa, od ljudi koji su nam doneli ovaj sjajni serijal i u međuvremenu napustili stari studio, sada nam stiže nova taktička strategija pod imenom Partizani! Doduše, ne ovi domaći partizani, već oni ruski.

U pitanju je taktička strategija veoma slična čuvenom serijalu Komandosi. U igri vodite grupu ruskih partizana za vreme drugog svetskog rata, i misije u igri su zasnovane na stvarnim pričama i događajima iz gerilskog ratovanja za vreme 2SR u Rusiji.

Osim taktičkog, igra poseduje i elemente preživljavanja, gde veliki uticaj imaju loši vremenski uslovi i konstantna nestašica hrane. Gejmplej igre nije toliko foksuiran na samu borbu, koliko na šunjanje, špijunažu i sabotažu, ali će i borba ponekada biti neizbežna. Borbe su sa taktičkim malim diverzantskim grupama, baš u duhu partizanskih akcija.

U pauzama između misija moraćete da brinete o svojim borcima, i o njihovim potrebama kao što su hrana, toplota, rane, bolesti i slične stvari koje su i u realnosti mučile ljude tog doba.

Ideja igre je da ispriča priče običnog naroda koji se herojski borio protiv disciplinovane nemačke vojske u drugom svetskom ratu, i nama se jako sviđa, pa se nadamo da će to podržati i dobrim gejmplejom. Više detalja o igri pročitajte na zvaničnoj stranici igre.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!