PLAY! ; PLAY! Zine

PETA pokrenula kampanju protiv Far Cry 5 zbog pecanja!?

Iskreno se uvek iznenadimo kada vidimo da se organizacija “Ljudi za etičko ophođenje prema životinjama”, poznatija po engleskoj skraćenici PETA, javi po pitanju nečega što smatraju da je problem u video-igrama.

Ovoga puta nemačkom ogranku ove organizacije smeta to što se u petom delu popularnog serijala Far Cry, potencira lov, i pre svega pecanje, kao nešto što koristite za relaksirano provođenje slobodnog vremena. Objavu u nemačkom originalnu možete pročitati na ovom linku.

Nemci iz PETA-e zahtevaju od UbiSofta da prestane da reklamira igru u Nemačkoj dok “ne reši ove probleme”, odnosno “glorifikovanje i banalizovanje lova, kao nečega što je svakodnevna zabava”.

PETA u toj objavi tvrdi da su ribe inteligentna, društvena bića koja su sposobna da razvijaju prijateljstva i osećaju depresiju i anksioznost, i da imaju svoje individualne razvijene ličnosti.

Nismo sigurni da li je ovo u vezi riba istina ili nije, ali svakako ne mislimo da je uperivanje prstiju u jednu video-igru, gde se pored pecanja još dešavaju i sakaćenja, silovanja, ubistva i druge strahote, pravi način da se to istakne.

PETA se poslednjih godina sve češće meša u video-igre, pa smo tako zbog njih ostali bez popularnog Kengura u Tekken 7, dok ih je recimo Workshop pošteno ismejao kada su se ovi žalili zbog previše krzna u Warhammer igrama.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!