PC

Valve mora da plati Australiji odštetu od 3 miliona dolara zbog kršenja zakona

Valve već nekoliko godina unazad vodi parnicu sa austrajskim sudom zbog kršenja zakona o zaštiti potrošača. Tehnički, Valve je još 2016. godine proglašen krivim, ali je na presudu uložena žalba Višem sudu Australije.

Ta žalba je odbijena, zato što je ovo “važan presedan koji potvrđuje da australijska komisija za konkurenciju i zaštitu potrošača(skraćeno ACCC) zahteva od kompanija sa sedištem u drugoj državi da pri prodaji državljanima Australije poštuju njihove zakone”, stoji u zvaničnoj objavi na sajtu ove komisije.

Ovo znači da će Valve zbog kršenja zakona u Australiji, iako tamo nema sedište, mora da plati kaznu od 3 miliona australijskih dolara.

Da vas podsetimo, 2014. godine je austaliski odbor pokrenuo tužbu protiv kompanije Valve i Steam platforme zato što tada nije postojala mogućnost povraćaja novca za kupljene igre, što je naknadno uvedeno, ali izgleda kasno zato što je načinjena šteta velikom broju državljana Australije.

Najnovije vesti

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Pere Velimirovića 32
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top
%d bloggers like this: