PC

Neverovatno, ali istinito – žena pronađena kako živi po igraonicama nakon što je 10 godina smatrana mrtvom!

Gotovo da nema ko kao dete nije upadao u fazu bežanja od kuće, pogotovo u puberteru, kada smo imali taj osećaj da nas “niko ne razume”, i da roditelji stalno nešto rade protiv nas.

Ipak, čak i da se desi neko bežanje, to bude na dan ili dva kod prijatelja, baš retko kada i više, ali ono što je sigurno – nikako ne 10 godina u drugom gradu! Upravo toliko je proteklo od kada je Ksiao Iun pobegla iz svog rodnog grada Hengdian do trenutka kada je sasvim slučajno pronađena i ustanovljen njen identitet.

Ksiao je od porodične kuće pobegla 2005. godine, kada je imala svega 14 godina, nakon jedne žustre svađe sa majkom. Kako godinama niko nije znao ništa o njenoj sudbini, jer je uspela savršeno da zamaskira trag, mnogi su smatrali da se jednostavno desilo ono najgore – da je Ksiao negde i na neki način umrla.

Ipak, Ksiao je bila sasvim živa, iako nije živela baš najbolji život, no njoj je izgleda sasvim odgovarao. Naime, nju su uspeli sasvim slučajno da pronađu tek 2015. godine, u velikom gradu Hangdžou, u trenutnku kada je ova već odrasla devojka imala 24. godine. Tada ju je jedan policajac rutinski pregledao, pošto je manje-više živela kao klošar, i ustanovio da ima lažna dokumenta. Nakon provere identiteta, ustanovljeno je da  je ova devojka ni manje ni više nego devojčica kojoj nije bilo traga 10 godina – Ksiao Iun iz Hengdiana!

Na ispitivanju je policajcima rekla da je svih ovih godina živela po raznim PC igraonicama i internet kafeima širom Hangdžoua, i da je svoje osnovne potrebe zadovoljavala uglavnom tako što je radila bazične poslove za te igraonice, ali je neretko živela i na ostacima hrane koje su ljudi tu ostavljali. Ceo ovaj period glavana joj je zanimacija bila igranje onlajn igara, kako su kasnije posvedočili i vlasnici i radnici tih lokala gde je živela. Bila je u stanju da provede desetine sati sedeći i igrajući potpuno izolovana, bez hrane ili bilo čega. Omiljena igra joj je CrossFire, kineska verzija popularne Valveove multiplejer pucačine Counter-Strike.

Kada ju je policajac pronašao, isprva je odbila da se susretne sa svojim roditeljima, ali je kasnije ipak pristala, pa je policija stupila u kontat sa porodicom, kada se desio dirljiv susret majke i ćerke posle deset godina. Kineski list Shanghaiist je preneo da je majka rekla da je imala “Veoma tvrdoglavu ličnost i kratku narav, pa ju je stalno grdila, ali da je sada odrasla žena i da joj više nikada neće držati pridike”.

Eto šta se desi kada se pretnje o bežanju od kuće obistine.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top