PC

Oculus predstavio novi VR set, sa do sada neviđenim karakteristikama

Tekuća godina je definitivno godina obnovljenog interesovanja i ulaganja u VR tehnologiju, pošto smo u 2017. godini imali razočaravajuće zatišje na ovom polju, nakon eksplozivne 2016. godine, koja je bila “godina VR-a”.

HTC je predstavio svoju PRO verziju HTC Vive, zajedno sa bežičnim adapterom. Krajem prošle godine, i Samnsung je ušao na VR tražište sa uređajem Samsung Odyssey.

Sada nam i Oculus pokazuje, da i pored svih problema i možda i posustajanja za konkurencijom, ipak i dalje ne planira da digne ruke od ove tehnologije, što je lako kada imate kompaniju kao što je Fejsbuk iza vas, mada je prošlu godinu uglavnom obeležila njihova tužba sa Zenimaxom.

Sada nam stižu sa novim uređajem, koji su predstavili na fejsbuk konferenciji developera. Uređaj nosi kodni naziv Half Dome, i ono po čemu se ističe je vidno polje od neverovatnih 140 stepeni, što značajno povećava imerziju prilikom igranja. Dosadašnji standard je bio 110 stepeni. Na slici ispod možete videti razliku između standardnog ugla i ugla od 140 stepeni, odnosno razliku u izgledu sočiva i površine slike koju prikazuje.

Druga velika novina jeste tehnologija praćenja očiju, koja zajedno sa pokretnim sočivom omogućava da vam u teoriji slika uvek bude najoštrija moguća, gde god da gledate, jer će fokus sočiva na displeju uvek biti tu gde gledate.

Sve ovo je još uvek u stanju prototipa, ali nam se sviđa u kom pravcu ide razvoj, i zajedno sa razvojem nekih drugih VR tehnologija na kojima rade druge kompanije (veća rezolucija, uklanjanje kablova, bolje hvatanje pokreta tela…) nadamo se da sve ovo vodi u jednu svetlu budućnost za VR gejmnig.

 

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top