PC

Anthem dobio datum izlaska, nije MMO već “nešto novo i drugačije”

U nedeljama, pa čak i mesecima, pre početka E3 sajma i EA Play događaja većina fanova je jedva čekala da čuje neki novi detalj o nadolazećoj futurističkoj pucačini, Anthem.

Ono što su mnogi zaključivali na osnovu ranijih najava je to da nam stiže neki MMO naslov ili igra fokusirana na multiplejer sa osakaćenom pričom, ali to izgleda nije slučaj, zato što je vođa Bioware tima zaduženog za igru, Kejsi Hadson, izjavio da spremaju “nešto novo i drugačije”.

U skladu sa sve popularnijom “games as a service” politikom, i Electronic Arts je sada najavio da će Anthem dobijati dodatni sadržaj godinama nakon izlaska, u vidu novih priča, misija za karaktere i događaja u igri.

Nije tajna da iza igre stoji EA, kompanija koja je u prethodnom periodu gurala sistem mikrotransakcija u igre sa pay2win elementima, ali su iz kompanije izgleda naučili na svojim greškama pošto je tokom EA Playa, jedan od developera u startu izjavio da u igri neće biti Loot kutija, da će mikrotransakcije biti samo kozmetičke prirode i da će igrači uvek znati tačno šta kupuju, i da neće davati prednost igračima koji ih kupuju, jer neće imati uticaja na gejmplej.

Naš karakter je Freelancer i njega razvijamo i unapređujemo nezavisno od specijalnih odela koja koristimo, the Javelins. Igra je pre svega fokusirana na co-op sa prijateljima u “deljenom svetu”, ali će veliki značaj imati i lične priče igrača ispričane kroz interakciju sa NPC karakterima u samom svetu, jer BioWare ne želi da bogato narativno iskustvo pati zbog multiplejer akcenta igre.

U suštini, kada ste u otvorenom svetu, tada je igra multiplejer, ali kada ste u “hubu”, tada je igra više okrenuta ka narativu i singlplejeru. Za igru će biti potrebno da uvek budete onlajn, ali možete izabrati i da igrate potpuno solo ukoliko želite. Možete igrati ili sa prijateljima ili sa nasumičnim ljudima onlajn, ali će uvek biti co-op, neće postojati PvP multiplejer. Nakon svake borbe neprijatelji će davati Loot u klasičnom RPG smislu, ali taj Loot neće biti deljen, već za svakog igrača pojedinačno, pa se neće desiti da vam ga saigrači “ukradu”.

Pošto Anthem dolazi od strane kreatora poznatog po snažnim odnosima između karaktera, mnogi očekuju da u nadolazećoj igri vide i prepoznatljive romanse, ali njih neće biti, zato što developeri žele da ostanu fokusirani na druge elemente u igri.

Možda i najbitnija informacija, dobili smo datum izlaska – 22. februar za PC, Playstation 4 i Xbox One.

Za kraj pogledajte gejmplej demo u trajanju od 4 minuta koji će vam pokazati bolje kako igra izgleda i funkcioniše.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top