PLAY! ; PLAY! Zine

Asus predstavio babaROGa gejming telefon sa 8 GB RAM-a i Snapdragon 845

Mobilni gejming postaje sve popularniji upravo zbog portabilnosti koju nudi kao i zbog napretka tehnologije i veće snage “manjih” komponenti, a u trku za što moćniji uređaj fokusiran na gejmere ulaze i veći proizvođači.

Tokom prošle godine smo videli Razerov telefon, a sada je i Asus predstavio svoj ROG(Republic of Gamers) telefon koji nosi veoma zavidne karakteristike koje ga čine jednim od najjačih Androida na tržištu.

Ova babaROGa poseduje jedan od najbržih procesora namenjenih mobilnim uređajima, Snapdragon 845 sa 8 jezgara klokovanih na 2.96GHz, a za igranje video igara je namenjen Adreno 630 GPU koji bez problema može pokratati najzahtevnije igre i programe u visokoj rezoluciji.

(tekst se nastavlja ispod)

Od ostalog hardvera imamo čak 8 gigabajta RAM memorije, dok u pogledu kapaciteta postoje opcije od 128GB i 512GB. Za više satno igranje je namenjena baterija od  4,000mAh, a igrače očekuje prelepi prikaz boja na ekranu od 6 inča sa rezolucijom od 2160×1080 i refresh rateom od 90Hz i HDR podrškom.

Telefon je izuzetno primamljivog vizuelog dizajna i nosi prepoznatljive obrise ostalog ROG hardvera. Sa softverske strane, uređaj poseduje X Mod koji donosi bolje gejming performanse i aktivira se pritiskom na ivice telefona čime se i UI menja iz svetlo plave u neonsko crvenu boju što označava da je zver aktivirana.

Asus ROG telefon dolazi i sa brojnim dodacima, koji mu omogućavaju da se priključi na PC ili da funkcioniše kao jedan takav, a tu je i dodatak kontrolera koji se priključuju sa obe strane uređaja i veoma nas podseća na Nintendo Switch uređaj.

Cena još uvek nije otkrivena, ali sudeći po hardveru koji ROG Phone poseduje očekuje nas i dosta velika cena, a do tada pogledajte kako uređaj izgleda.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!