PLAY! ; PLAY! Zine

Fanovi otkrili sakrivene kodove u Death Stranding trejleru

Da Hideo Kodžima voli da bude kriptičan i da šalje subliminalne poruke, opšte je poznato, pa zato fanovi svaki njegov potez i novi materijal analiziraju do najsitnijih detalja, te je tako bilo i sa poslednjim trejlerom, koji smo imali prilike da vidimo na E3.

Prošlo je desetak dana i zahvaljujući internet detektivima konačno je otkrivena tajna trejlera, koja se nalazila u ogrilici koju na njemu nosi Lindsi Vagner (Lindsay Wagner), čiji je karakter premijerno prikazan u tom trejleru. Naime, ukras ogrlice ima čovore koji su veoma slični drevnoj veštini komunikacije poznatoj kao kipui, koja se zasniva upravo na čvorovima, a koju su koristile civilizacije Anda, i gde svaki čvor ima svoje značenje.

Neko je uspeo da dešifruje značenje tih čvorova na ogrlici, i ispostavilo se da je u pitanju melodija pesme Give Me An Answer, islandskog benda Low Roar, sa kojim Kodžima sarađuje već neko vreme, nakon što je sasvim slučajno saznao za njih i oduševio se njihovom muzikom, pa je tako njihovu pesmu koristio i za E3 2016 trejler.

Pesmu i spot možete videti dole, pa sami izvedite zaključke kako i na koji način može biti povezana sa Death Stranding. Spot je izašao leta prošle godine, a režiser spota, Dilan Marko, je rekao da je bio veoma inspirisan Death Strandingom, zato što je znao da bend puno znači Kodžimi.

Mi znamo samo jednu stvar – i dalje smo potpuno zbunjeni, ali i oduševljeni!

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!