PLAY! ; PLAY! Zine

H1Z1 stigao do 10 miliona igrača na Playstation 4 konzoli

Pošto popularni Battle Royale šuter kompanije Bluehole, PUBG, još uvek nije debitovao na Playstationu(a nije poznato kada će), druga igra istog žanra beleži poprilično veliku popularnost na pomenutoj platformi.

U pitanju je H1Z1, koji je nakon sakupljenih 4.5 miliona igrača u samo nekoliko dana od pojavljivanja kao besplatan naslov u beta fazi sada stigao do dobrih 10 miliona igrača, što nije uopšte zanemarljivo, pogotovu zato što se pojavila krajem maja. Kao što smo već spomenuli, glavni razlog popularnosti ove igre je to što na konzoli do sada nije postojala realistična BR pucačina, a uz to je i besplatna za igranje.

Kreator ove igre, studio Daybreak je presrećan zbog uspeha igre na Sonijevoj konzoli pa nam je pružio zanimljivi infografik(slika ispod), a u tu čast je pružio i par skinova svim igračima potpuno besplatno.

Razvojnom timu sada ostaje samo da održi priliv novih igrača dodavanjem zanimljivog sadržaja u ponudi, čega su i sami svesni pa su nedavno dodali revive mehaniku za igranje u jedinicama što je bitan deo igre. U daljem periodu možemo očekivati da PS4 verzija dobije novu mapu, pošto je ona odnedavno dodata na PC-u.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!