Mobile

Istorijski dan – Xbox kontroler u Nintendo reklami!

Juče je izašla nova verzija planetarno popularnog hita Minecraft, koja nam je donela i po prvi put potpunu podršku za multiplatformsko igranje. Minecraft sada možete igrati isovremeno sa vašim prijateljima na telefonu, Xbox-u, Switch-u i kompjuteru.

Za sve platforme, osim za Sony, koji na ovom polju nastavlja da bude “gubitnik” koji se izoluje i sprečava svoju igračku bazu da ima kros-igranje sa igračima na drugim konzolama, što je sa poslednjim Fortnite slučajem prevršilo svaku meru.

I dok Sony, koji suvereno vlada ovom generacijom, nekako baš na tom polju uspeva da se pokaže kao zlikovac i gubitnik, Nintendo se sada pokazuje kao kompanija nikad otvorenija i nastrojenija prema potrošačima, jer otvoreno podržava igranje između konzola, baš kao i Majkrosoft za Xbox One, a ono što radi Sony su počeli da osuđuju čak i sami Sony fanovi, jer je protivno i njihovom interesu da budu izolovani.

Povodom izlaska nove Minecraft verzije i kros-platformske podrške, Nintendo je izbacio i zvaničnu reklamu na svom Youtube kanalu koja ima jedan istorijski trenutak – Xbox One kontroler se pojavljuje u Nintendo reklami! Nešto što nikada do sada nismo videli, da neka kompanija na polju konzola otvoreno “reklamira” konkurenta.

Svakako verujemo da je ovo samo pozitivan marketing za obe kompanije, jer se pokazuju kao otvorenije ka igračima i nadamo se da će i Sony da uvidi da je na duže staze pogubno i za njih same da svoju platformu izoluju u eri kada sve ide ka podršci za univerzalno igranje na svim platformama. Možda vladaju sada, ali svi znamo da se to promeni preko noći, dovoljno je videti sudbinu koju su doživeli SEGA i Atari.

Pogledajte Nintendo reklamu sa Xbox gejmpedom:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top