PC

Konačno – trejler za Cyberpunk 2077!

Majkrosoft je na ovogodišnjoj E3 Xbox konferenciji imao tu čast da predstavi preko 50 igara, među kojima su i takve svetske premijere kao što su Just Cause 4, Devil May Cry 5, Dying Light 2 i Gears of War 5, ali ipak smo svi potajno čekali samo jednu stvar, za koju se znalo da će se pojaviti upravo na Xbox prezentaciji – prvi “pravi” trejler za sada već praktično mitski Cyberpunk 2077, RPG studija CD Projekt RED, koji nam je doneo The Witcher serijal.

Prošlo je šest godina od prvobitnog tizer trejlera za Cyberpunk 2077, i od tada ni traga ni glasa o igri, samo po koji trač i koja sušna reč iz samog studija, ali ništa više. Sve do sinoć. Kada je delovalo kao da će se Xbox konferencija završiti, desio se scenski “hakerski” napad i prikazao nam se konačno taj momenat – Cyberpunk 2077.

Dobili smo prvi trejler rađen unutar samog endžina igre i možemo reći da što se kvaliteta tiče, igra izgleda fenomenalno, zaista vizuelni raj za oči. Dizajn nam se na prvi pogled činio previše “svetlim” i pomalo neozbiljnim, nekako smo više očekivali prljavi, depresivni i mračni grad budućnosti, ali to je bio samo prvi utisak, jer već na drugo gledanje vidimo da je ovo pravi pravcati sirovi sajberpank. Propalice, pankeri, kiborzi, hakeri, implanti, prljave ulice, nasilje, mračni noćni klubovi, sumnjive ekipe i korporacije… sve je tu u samo ovih par trenutaka trejlera.

Saznali smo konačno i koga ćemo igrati. Mi smo u ulozi momka koji se zove V, plaćenika u usponu, koji je upravo dobio svoj prvi veliki zadatak i želi da se probije među “velike igrače”. Kako kažu u zvaničnom opisu igre, u svetu uličnih ratnika prepunih kibernetičkih poboljšanja, korporacijskih “hakera života” i net-runera, ovo je naša prilika da postanemo urbana legenda. U trejleru nema ni traga od devojke iz originalnog tizer trejlera, ali verujemo da će ona igrati ključnu ulogu u glavnoj priči igre.

Takođe, potvrđeno je da je igra open world tipa, u ogromnom futurističkom metropolisu zvanom Noćni Grad, i da je pre svega RPG sa jakim akcentom na narativ, što je jako dobra vest i uklanja sve strahove da će možda otići u nekom modernijem i ujedno nepoželjnijem pravcu.

Za sada nismo dobili više informacija, u vidu konkretnog gejmpleja ili datuma izlaska, ali CD Projekt RED ima svoju privatnu prostoriju za novinare na E3, pa verujemo da ćemo tamo saznati više, od našeg kolege sa lica mesta.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top