PLAY! ; PLAY! Zine

Majkrosoftova E3 prezentacija postala najgledaniji Twitch strim ikada

Na ovogodišnjem E3 sajmu smo imali prilike da na konferencijama različitih izdavača vidimo ogroman broj novih igara i ta raznovrsne načine, zbog čega je jako teško odrediti koja je bila najbolja od njih.

Ali, zahvaljujući analitičkom sajtu GitHyp, sada znamo koja je konferencija bila najgledanija. To je Majkrosoftovo E3 predstavljanje koje sa 1.7 miliona gledalaca(1.1 milion prethodne godine) ne samo da je bilo gledanije od ostalih konferencija, već je postavila rekord na Twitchu kao najgledaniji strim ikada.

Sajt navodi da najveća ironija leži u tome što ova kompanija tokom svog predstavljanja ni u jednom momentu nije spomenula Twitch platformu, već su se trudili da promovišu svoju – Mixer.

Što se ttiče statistike za ostale izdavače, drugo mesto po gledanosti je zauzeo Ubisoft sa 1.6 miliona gledalaca, pa Soni sa 1.5 miliona i potom Bethesda sa publikom nešto manjom od miliona.

Microsoft je sa pravim razlogom privukao ogromnu publiku. Prvo je šou započeo najavom nove Halo igre, a tokom konferencije je predstavio preko 50 igara i ekskluziva za Xbox One i PC, dok je kao šlag na tortu je otkriven trejler za Cyberpunk 2077, koji je brojno gledalaštvo tako željno očekivalo.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!