PC

Playground greškom dao igračima Forza Horizon 4, mesecima pre izlaska igre

Da se greške u svakom poslu često dešavaju, nije nikakva tajna, ali ponekada se stvarno zapitamo kako dođe do ovako velikih i gotovo neverovatnih stvari.

Kompanija Playground Games je juče nečijom greškom stavila na automatsko skidanje preko Windows Store igru Forza Horizon 4, koja treba da izađe tek 2. oktobra. Ova greška, cela kopija trenutne verzije igre, se pojavila na hard disku svih koji su prednaručili Ultimate Edition.

Naravno, kako ima još par meseci do izlaska, skinuta verzija sasvim sigurno nije kranji proizvod, ali je opet to mogućnost da se igra odigra mesecima pre izlaska, ali isto tako otvara i mogućnost za ranu piratizaciju i modovanje igre.

Ono što je verovatno i najčudnije u celom tom slučaju, je što ovo uopšte nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju sa FH serijalom. Pre oko godinu i po dana, januara 2017. godine, oni  su greškom na klijente igrača skinuli developerski build Forza Horizon 3, odnosno radnu verziju igre koja ima sve alate koje koriste developeri, zajedno sa još uvek neobjavljenim novim sadržajem. Ovo je stvorilo ogromne probleme, jer su mnogi kompanijini alati otišli u javnost, pa bi čovek pomislio da su naučili na greškama, ali se očigledno neke stvari nisu sredile ni dan danas.

Playground nije izašao sa izjavom povodom ovog slučaja, čak ni da formalno zamoli sve ljude koji su dobili igru da je izbrišu ili im “objasne” da su zakonski to u obavezi da urade.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top