Nintendo Switch

Sony će navodno do kraja fiskalne godine omogućiti cross-play između konzola

Sa dolaskom Fortnite: Battle Royale na Nintendo Switch je nastala nova drama pošto je Soni opet blokirao cross-play sa ovom konzolom, a čak je i onemogućio da se korisnici sa Fortnite nalogom koji imaju za PS4 uloguju na Switch.

Zbog ovog problema Soni trpi teške kritike od strane čitave gejming zajednice i izgleda da će uskoro doći do promene u politici ove kompanije.

Kako LootGaming saznaje od izvora bliskog kompaniji, Soni će do kraja ove fiskalne godine(do aprila 2019.) omogućiti cross-play igranje sa ostalim konzolama, odnosno Xbox One i Nintendo Switch, pošto je ono već dostupno za PC i na mobilnim platformama.

Japanskoj kompaniji ovo preostaje kao jedan validan potez, a kao razlog za ovo se nameće i činjenica da se Playstation 4 približava kraju životnog ciklusa i da prodaja počinje polako da opada pa će dodavanje ove opcije može biti dodatni povod za kupovinu ali i ostajanje korisnika na Playstationu.

Verovatno ćemo vrlo uskoro dobiti potvrdnu objavu od strane Sonija, i dopada nam se to što dolazi do promene politike koja će odgovarati svima.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top