PC

Sony opet blokira kros-igranje među platformama

Ukoliko ste ispratili Nintendo konferenciju na E3, verovatno ste videli da planetarni Epicov hit Fortnite stiže i na Switch konzolu.

Ono što je posebno obradovalo vlasnike ove, ali i većine ostalih platformi, jeste što je podržano igranje između platformi. Dakle ukoliko igrate Fortnite na računaru, Switchu, Xboxu, Androidu ili iOS-u, možete igrati sa bilo kim u bilo kom trenutku, jedino ne sa igračima na PlayStation 4.

Sony je opet ispao “loš drugar” u ekipi, jer očigledno misle da to što drže vodeću poziciju na tržištu im daje za pravo da ograničavaju svoje igrače u tome sa kim mogu igrati multiplejer. Ranije su to pravdalo “zaštitom” svojih igrača, jer ne mogu da brinu o ponašanju ljudi na drugim platformama, ali svi znamo da je to izgovor.

Ipak, sada su prešli preko svake mere. Naime, ukoliko ste ikada pokrenuli vaš Epic nalog na PS4, nećete moći da sa njim igrate na Ninteno Switchu! Bukvalno je nemoguće ulogovati se na Switch/Xbox nalog ukoliko ste se na Epic registrovali i igrali preko PS4  a to znači i da sav vaš progres ostaje zaključan samo na toj kozoli.

Ovakve stvari već ozbiljno ugrožavaju prava korisnika i idu dalje od obične zabrane kros-igranja, pa se nadamo da će Sony, nakon što vidi negativnu reakciju koja se već sada gomila na internetu, da konačno shvati da greši i da im ovakva politika na duge staze ne donosi ništa dobro, iako trenutno vladaju tržištem konzola.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top