PLAY! ; PLAY! Zine

Steam chat dobija izmene, biće sličan Discordu

Prema informacijama koje su juče procurele na internetu, što putem sada obrisanih tvitova, što preko nekih ruskih portala, Steam će vrlo brzo dobiti značajno unapređenje za njegov sistem ćaskanja, odnosno Steam chat.

Izgleda da Valve gleda u dvorište neverovatno uspešnog Discorda, koji je praktično za kratko vreme postao potpuno dominantan u gejming svetu, pa sada želi da kopira i preuzme neke elemente ovog hit servisa.

Pre svega, čitav sistem će dobiti celokupno vizualno unapređenje, ali su mnogo značajnije nove funkcionalnosti koje stižu. Sada ćete moći da pravite trajne grupe za razgovor, nešto poput zatvorenih kanala kojima date ime i u koje možete da pozivate i druge ljude. Kada smo kod Steam prijatelja, sada ćete moći da im dajete trajne nadimke, nevezano za to kako oni sebe zovu na Steamu, kako biste uvek i najbolje znali o kome se tačno radi.

Takođe, pominju se i značajna poboljšanja za glasovnu komunikaciju, što u smislu samog kvaliteta, što su smislu interfejsa.

Sve ovo će biti najpre u zatvorenoj beti, ali za sada još uvek nemam nikakvu zvaničnu potvrdu od strane Valvea. Više informacija možete pročitati na ovom linku.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!