Mobile

Stiže nam novi Command and Conquer! Ali za mobilne telefone…

Kultni serijal strategija koji stvorio Westwood Studios, Command and Conquer, je svojim dugim postojanjem zauzeo posebno mesto u srcu svih fanova žanra, koji su uz igre ovog serijala proveli najbolje godine tokom 90-ih i prve polovine dvehiljaditih, uz takve legendarne igre kao što su Red Alert 1 i 2, Generals i druge.

Ali izgleda da Electronic Arts ne bi bio EA da se uvek bar malo “ne potrudi” da razočara svoje fanove, a ovoga puta je to stiglo u vidu najave nove Command and Conquer igre posle osam godina i nesrećnog Command & Conquer 4: Tiberian Twilight. Zašto razočarenje, kada je u pitanju voljena franšiza? Pa, kao što možete videti i u naslovu vesti, u pitanju je igra za mobilne telefone, što je stvorilo veliki talas razočernja fanova, koji su se potajno nadali novoj klasičnoj real-time strategiji za PC.

Electronic Arts je predstavio Command and Conquer: Rivals, strategiju u realnom vremenu  koja na mobilne uređaje donosi kompetitivne bitke formata 1 na 1, gde će biti moguće mobilisati ogromne armije i koristiti strateško umeće kako bi izvojevali pobedu. Format je takav da biramo komandante kojima upravljamo, zatim pravimo statične baze i razvijamo armiju kako bi uništili bazu protivnika, ili direktnim napadom ili lansiranjem nuklerne rakete.

C&C: Rivals trenutno nema datum izlaska, ali je poznato da igra dolazi na iOS i Andorid telefone, a putem glavnog sajta se možete registrovati  za obaveštenje kada igra postane dostupna.

Ispod možete videti sinematični trejler, kao i pregled gejmpleja igre. Iako igra možda i može da prođe kao zanimljiva mobilna strategija, prosto ne može da se otmemo utisku koliko je pogrešno nazvati je po Command & Conquer serijalu, jer na neki način predstavlja otvoreno sipanje soli na ranu svih fanova serijala, ali i u praktičnom smislu loš marketinški potez, jer je u potpunom raskoraku sa onim što fanovi c&c serijala žele i na taj način se prosto baca senka na samu igru i njen gejmplej, jer je stvorena atmosfera razočarenja i mržnje u samom startu, što u ostalom govori i odnos “lajkova” i “dislajkova” na ovim zvaničnim trejlerima.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top