PLAY! ; PLAY! Zine

Telltale konačno prelazi na Unity endžin

Studio Telltale Games, koji je svoje ime na tržištu video igara izgradio po prepoznatljivim avanturama, poslednjih godina je počeo da kuburi sa prodajom svojih igara.

Jedan od razloga je svakako i zasićenje, jer su njihove igre praktično jedno-te-isto već skoro deceniju, pa je došlo i do prirodnog zamora kod publike. Ipak, jedna od ključnih stavi je i njihov endžin koji koriste praktično od kad studijo postoji, a koji je poslednjih godina zaista krenuoda prikazuje sve svoje loše strane i što se tiče samog izgleda, i što se tične tehničkih detalja.

U pitanju je Telltale Tool, koji je star skoro pa kao i sama kompanija, i govorimo o 2004. godini. Nakon brojnih kritika i lošeg prijema, izgleda da je ovom dugovečnom alatu konačno došao kraj. Kako piše portal Variety, druga sezona The Wolf Among Us, će biti i poslednja igra koja će koristiti ovaj endžin, dok će sa ranije najavljenim The Stranger Things po prvi put preći da koriste Unity.

Videćmo šta će prelazak na novi endžin doneti ljudima iz Telltale, ali svakako im je potrebna sveža krv i nove ideje, jer ukoliko se samo drže novog endžina, mislimo da to neće biti dovoljno.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!