PLAY! ; PLAY! Zine

Telltale tužen od strane bivšeg direktora

Studio Telltale i pored toga što vredno radi na svojim planiranim igrama, a pokreće i ove franšize, ima dosta poteškoća sa drugih strana.

Tokom prošle godine su bili primorani da otpuste četvrtinu zaposlenih, a sada je studio tužen od strane bivšeg direktora, Kevina Brunera.

Kako saznaje Marin Independent, Bruner je u tužbi naveo da je Telltale prekršio ugovor time što mu nije pružena podrška kada se pripremao da proda svoje akcije, već su iz studija jednostavno prekinuli svaku komunikaciju sa njim. Ubrzo nakon toga je bio izbačen iz upravnog odbora i to glasovima ljudi koji nisu držali dovoljan deo akcija koji bi im dao prava da donesu takvu odluku.

Odgovor na tužbu je ubrzo stigao iz studija Telltale i u njemu je tužba opisana kao bezvredna i “očigledan potez pokušaja osvete usmeren ka kompaniji”.

Ovaj bivši direktor je na tu poziciju došao 2015. godine i sa tom titulom je ostao do 2017. godine, a tokom tog perioda je izneto kako je vladalo izuzetno toksičo radno okruženje i bez kreativnog vođena studija. Nakon napuštanja pozicije direktora, on je ostao jedan od članova odbora i na taj način je dospeo u situaciju da tuži Telltale zbog tog, navodnog, kršenja ugovora.

Telltale i Bruner će se na sudu sresti 17. jula, kada ćemo verovatno saznati više detalja sa obe strane.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!