PLAY! ; PLAY! Zine

The Sims banovan u sedam zemalja, navodno zbog LGBT sadržaja

Mobilna verzija igre The Sims, koja se zove The Sims: Freeplay, je odnedavno prestala da bude dostupna za preuzimanje u sedam zemalja širom sveta.

Ovo je korisnicima potvrdio predstavnik Electronic Artsa, koji je na The Sims forumu rekao da zbog “regulacija” u nekim zemljama, ta igra više neće moći da se skine na Android i iOS uređajima. U istom postu on je pričao o tome da je “EA uvek bio ponosan da u Simsima donese raznorvsne i široke vrednosti, baš kao što je to i zajednica koja igra Simse”, što dodatno potrvđuje sumnje da je razlog ovome to što su u igru poslednjih godina dodavan ogroman spektar opcija koje igračima omogućavaju da igraju bukvalno kako žele, kada je njihov ljubavni/seksualni/polni život u pitanju, poput stvari kao što su promena pola, gej brakovi, muškarci koji nose bebe, pa čak i takve sitnice kao što je to da izaberete da li želite da vršite malu nudžu stojeći ili sedeći.

Zemlje u kojima je igra banova su Kina, Saudijska Arabija, Oman, Emirati, Kuvajt, Katar i Egipat, i igrači iz ovih zemalja više nemaju opciju preuzimanja igre, a oni koji je već imaju na uređajima, više neće dobijati apdejte.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!